7. oddělení (I. Toužilová Savina)

LISTOPAD

16. 11. 2023 jsme se s dětmi ze školní družiny zúčastnili se prohlídku kostela sv. Ludmily na Náměstí Míru na Vinohradech. Komentovaný program umožní dětem, aby se prostřednictvím prohlídky a plnění úkolů seznámily s příběhem kněžny Ludmily.

11. listopadu jsme slavili svátek sv. Martina. Děti ho ztvárnily do obrázků a také jeho bílého koně, který rozzářil naši nástěnku. Přečetli jsme legendu o sv. Martinovi, seznámili se zvyky a pranostikami tohoto dne.

ŘÍJEN

Téměř celý měsíc říjen se nesl ve znamení krásných podzimních dnů. Říjen ve školní družině jsme si užili. Pozorovali jsme hru barev podzimu. Malovaly si, hrály si, zpívaly, stavěly různé stavby z Lega. Říjen je úspěšně za námi a my se těšíme, co nám nabídne a přinese poslední podzimní měsíc listopad.

Podzimní královny 

Hra s barvou - zapouštění, obtisk listů.

Pouštění draků na školním hřišti. K podzimním radovánkám neodmyslitelně patří i pouštění létajících draků. Ani slabý vítr však děti neodradil. Děti byly nadšené a provázek od draka koloval z ruky do ruky. Úsilí bylo tak veliké, že se vše zdařilo a draci vzlétli. Prožili jsme pěkné odpoledne. Všichni děti byly za své výkony odměněny sladkostmi.                                                                                                                                                                                                      

Před podzimními prázdninami s dětmi jsme si povídali o tom, co je Svátek zesnulých, tedy „Dušičky“ a jaké zvyky o tomto svátku máme. Také jsme vyrobily vlastní originální lampion zdobený vypichovaný vzorem. U tvoření děti rozvíjí nejen svoji šikovnost, ale mají také možnost nechat vyjádřit svou fantazii.

18.10.2023 zúčastnili jsme komentované prohlídky s průvodcem po zoologické zahradě Téma komentované prohlídky: Cesta do Afriky I: tropický deštný les. V první části afrického putování pocítili jsme na vlastní kůži atmosféru tropického deštného lesa s gorilami a dalšími unikátními živočichy. Zjistili jsme také, jakým nástrahám deštný les a jeho zvířecí obyvatelé čelí a jaké projekty Zoo Praha rozvíjí k jejich ochraně. A na závěr jsme zavítali na návštěvu ke strážcům pralesa.


Podzim je tu a tak jsme začali vyrábět obrázky z barevných přírodnin, abychom si udělali třídu veselejší....

Děti si nasbíraly kaštany a vyráběly si z nich nádherné postavičky. Procvičili jsme si také jemnou motoriku při práci s modelínou…

Brambory okrájíme na kolečka a dáváme na plech, poté potřeme olejem, osolíme a vložíme do trouby. Dbáme pozornost při krájení. A dobrou chuť

PROJEKT - Pohádkové vzdělávání. Tří malí skřítkové Kvítek, Smítko a Rarášek žili na kraji lesa v dřevěné chaloupce.....

Ukaž, co umíš – soutěž ve které žáci z 3.A předvedli v čem vynikají.

Začátek měsíce jsme věnovali seznamovacím hrám, pravidlům. Většinu času trávili jsme venku a užívali si posledních krásných a teplých podzimních dní, ale zvládli jsme i nějaké to tvoření.