Prezentace tříd

3. 1. 

Vážení rodiče,

zasílám učivo v tomto týdnu :

M str. 18, 19, PZ sloupeček 22 - 24

ČJ SL. str. 24, 25, PS str. 10,písanka str. 11

PR str. 35

Zítra si děti donesou do školy na PČ malé špičaté nůžky ( pokud máte) - uložené v krabičce, sáčku... budeme vystřihovat vločku.

Prosím dávejte dětem na kufřík i tašku, aby jej mohly snadněji přenášet do družiny. 

Děkuji.

Pensdorfová


ČJ - Kořen slova, předpony a předložky. K procvičení doporučuji https://wordwall.net/cs/resource/5496487/p%C5%99edlo%C5%BEky-p%C5%99edpony a https://skolakov.eu/cesky-jazyk/4-trida/stavba-slova/predlozky-a-predpony-od-nad-pod-pred/stavba-slov-4.html


- Sčítání a odčítání zpaměti do 10 000 i písemně. Zaokrouhlování čísel do 10 000. Možnosti procvičování: https://skolakov.eu/matematika-4-trida/numerace-do-10000, https://skolakov.eu/matematika-4-trida/scitani-a-odcitani-nad-10000-zpameti


VL - Máme probráno vodstvo ČR, v pátek 8.12. píšeme test. Možnosti procvičování platí z minulého týdne.


Př - Neživá příroda: Zatím máme probranou vodu a vzduch



Učivo od 6.11. do 10.11.


ČJ - Dokončili jsme slovní druhy, stále však budeme pokračovat v jejich určování. Pracovali jsme se slovy souznačnými a protikladnými. DÚ - str. 17/4 a 5.


M - Začali písemné dělení se zbytkem. K procvičování doporučuji https://skolakov.eu/matematika-4-trida/pisemne-deleni - trpaslíci jsou beze zbytku, koumáci se zbytkem. Toto procvičování má svou přednost v tom, že děti navádí k jednotlivým krokům a zároveň jim zprostředkuje kontrolu.


VL - Mapy a orientaci v krajině. Začali jsme téma zemského povrchu. Pro děti, které téma zajímá, doporučuji velké množství animací na youtube.com (orogeneze, vznik pohoří)

       Animace jsou opravdu pěkné a děti lépe pochopí vznik pohoří.


 - Bezobratlí a obratlovci. Budeme probírat ještě v pondělí a ve čtvrtek si napíšeme test z celých živočichů.

1. 11. 

Vážení rodiče,

dnes děti dostaly knižní katalog - pokud si budete chtít objednat nějakou knihu, pošlete mi objednávku prosím do středy 8. 11.

V úterý si děti přinesou na VV 4 menší listy.

Listopadové třídní schůzky proběhnou formou tripartity ( rodič, dítě, učitelka). Prosím napište mi do pátku do růžového notýsku, kdy by se vám hodilo přijít ( začali bychom v úterý 7. 11. Napište, kdo můžete ráno před vyučováním nebo hned po vyučování nebo odpoledne. Zkusím udělat nějaký rozpis a dám vám vědět. Všechny schůzky bychom měli zvládnout do 14. 11.

V příloze zasílám informaci o vánočním focení.

Učivo v tomto týdnu :

M str. 24 - 27, PZ ( počítáme zpaměti) sloupeček 1, 2

ČJ ŽA str. 38 - 42, písanka str. 4 - 8, vystřihnout U, u… slabiky mu su …

Pr str. 20, 21

Klidný zbytek týdne

Pensdorfová


Hallowen