Aktuálně z naší školy

27.06.2017 - Hurá na prázdniny (M. Buchar)

Přejeme všem příjemné prožití prázdnin, hezké počasí a šťastné shledání 4. září 2017
                                                                                          ZŠ, Praha 10, Břečťanová 6/2919

27.06.2017 - Info školní družina (S. Falářová)

29.06.2017 - Kalokaghátiáda, 2.A a 2. B (I. Sedláková)

Ještě ve  čtvrtek jsme děti mučili zkoušením vědomostí a honili jsme je v tělocvičně, aby si pořádně užily poslední den školního roku před vysvědčením. A povedlo se! Zpocené a vyčerpané padaly u svých stanovišť po splnění všech otázek. Ale byly se sebou spokojeny (foto  zde  ).

29.06.2017 - Výsledky soutěže Speedmat (J. Lišková)

Žáci 3. B, 5. A, 5. B, 6. B a 7. třídy se zapojili do celostátní matematiciké soutěže Speedmat. A jak se naši žáci umístili? ...

Celý článek >

28.06.2017 - Geografická exkurze do Českého krasu, 6. A (H. Poláčková)

Ve středu 28. 6. se žáci 6. A zúčastnili geografické exkurze v Českém krasu. Výlet zahájili návštěvou Solvayových lomů, odkud se podél starých kolejí vydali na vyhlídku ke Svatému Janu pod Skalou. Jejich další kroky vedly k Bubovickým vodopádům, které ale byly vzhledem k nedostatku vody vyschlé. Zaujala je zde ale menší jeskyně a poblíž ukrytá „keška“. Zdatní turisté měli možnost prodloužit si trasu o krátkou zacházku k Malé Americe. Exkurze byla zakončena prohlídkou venkovních prostor hradu Karlštejna a přilehlého městysu (foto  zde  ).

27.06.2017 - Botanicus, 5.A + 5.B (V. Zikanová)

27. 6. se vypravily třídy 5. A a 5. B na celodenní školní výlet do středověké vesnice Botanicusu v Ostré.
Aby byl výlet dobrodružnější, zvolily cestu po vlastní ose, tedy vlakem. Děti si vyzkoušely mnoho zajímavých činností, nakoupily spoustu krásných věciček a pohrály si v krásných zahradách a především v bludišti. Cestou zpátky k vlaku jsme sice trochu zmokli, ale celkově se výlet velice vydařil (foto  zde  ).

27.06.2017 - Koněpruské jeskyně, 2.C (V. Denková)

V úterý 27. 6. se žáci 2.C vydali na svůj závěrečný výlet ke konci roku. Cesta vedla do Koněpruských jeskyň, kde se dozvěděli mnoho zajímavých informací, viděli dosud nevídané a společně si poslední "druháckou" třídní akci náležitě užili! (foto  zde  )

23.06.2017 - Jump Park, 7 třída (J. Lišková)

V pátek jeli žáci 7. třídy oslavit konec školního roku do Jump Parku na Jarově. Udělali mnoho pro svoje zdraví. Při skákání během hodiny spálili 1000 kalorií, zpevnili vnitřní svaly a skákáním se jim uvolnilo mnoho endorfínu, takže odcházeli nadšeni. Akci si jedním slovem užili (foto  zde  ).

23.06.2017 - Škola v přírodě 1.A a 3.A (P. Kimla)

Ve dnech 10. - 16. 6. si žáci 1.A a 3.A užívali krásné dny na škole v přírodě ve Školícím a výcvikovém středisku Žihle – Poustky. Při celodenním výletě navštívili Rabštejn nad Střelou, opékali vuřty u táboráku, vyzkoušeli si jaké to je, bát se při noční bojovce, prohlédli si krásný zámek Manětín a změřili své síly v lanovém centru na Sklárně. Obě třídy během odpoledního zaměstnání plnily úkoly, které je směřovaly k pokladu. Ten nakonec úspěšně nalezly. Dana Ungrová
Foto zde: http://zsbrectanova.rajce.idnes.cz/SVP_Zihle-Poustky_1.A_a_3.A/

20.06.2017 - Celodenní výlet do Berchtoldu, 2.B (Z.Kunzová)

Ráno jsme si pěšky došli až ke Strašnickému vlakového nádraží, kde jsme si počkali na vlak do Strančic. Dále jsme přesedli na autobus a ten nás dovezl do Kunic. Tam jsme měli domluvenou prohlídku pohádkového areálu se skřítky, vílami, ježibabou i Mikešem.  Také jsme si prohlídli zmenšeniny českých hradů a prohlídku jsme zakončili v pekle. A protože nám zůstal čas do oběda, využili jsme trampolínu a dětské hřiště. Odpoledne jsme se ještě prošli naučnou stezkou. A protože bylo hodně velké teplo, máchali jsme nohy v rybníce.  Výlet se nám moc líbil (foto  zde  ).