Aktuálně z naší školy

30.03.2017 - Pražský zlom, ŠD (I. Sedláková)

Autobusem jsme se přesunuli do Hloubětína a pak jsme pěšky zamířili směrem k centru Prahy. Prošli jsme přírodní památkou Pražský zlom, kolem Hořejšího rybníka  a podél meandrů Rokytky až k parku Smetanka. Tam jsme si  zpestřili výlet ještě na hezkém dětském hřišti. Zpět k MHD jsme se dostali v Hrdlořezích. Mapa nám naměřila asi 5,5 km. A ke všemu nám přálo počasí. Bylo to fajn (foto  zde  ).

30.03.2017 - Turnaj v dámě (M. Preclíková)

Dne 30. 3. 2017 se uskutečnilo na naší škole školní kolo v české dámě. Zúčastnilo se celkem 48 žáků a žákyň, z toho z 1. stupně 29 a z 2. stupně 19 žáků. A s jakými výsledky? ...

Celý článek >

28.03.2017 - Národopisné muzeum, 2. B (Z. Kunzová)

28.3. navštívila 2. B Národopisné muzeum, aby zjistila, jak žili a jak se bavili lidé v 18 a 19.století. Některé tradice známe i dnes, ale už jsou upravené. Některé bohužel zanikly. Také jsme navštívili malý statek s kuchyní, spíž  i hospodářský dvorek. A protože krásně svítilo sluníčko, vraceli jsme se kolem pravoslavného kostelíku přes Hladovou zeď na Újezd (foto  zde  ).

28.03.2017 - Tablety v matematice, 6.B a 7.tř. (J. Lišková)

Dnešní den se žáci 6.B a 7.třídy učili matematiku podle hesla Jana Ámose Komenského "Škola hrou". Pomohli doktoru Popletovi dát výpočty do pořádku ve sCOOL matematice, ujasnili si počítání pomocí předností v Equation matematice, vypočítali velikost chybějících úhlů v rovinných obrazcích a na závěr poměřili své matematické síly v kvízech programu Kahoot (foto  zde ).

23.03.2017 - Roztylské náměstí, ŠD (I. Sedláková)

Vydali jsme se prozkoumat tajemné tvary, které jsme viděli v mapě na internetu. Od školy jsme šli pěšky. Ono to není ani tak daleko, jen 2,5 km. A co jsme zjistili? Že to jsou různá dětská hřiště. Tak jsme je samozřejmě vyzkoušeli (foto  zde  ).

24.03.2017 - "Evelínko, nemlaskej!", 1. stupeň (V. Denková)

V pátek 24. 3. se děti z 1. B a ze 2. tříd v naší školní jídelně seznámily s pravidly stolování a slušněho chování při jídle. Pomáhaly jim v tom dvě slepičky - Květa a Evelínka. Představení Divadla Pod čepicí "Evelínko, nemlaskej!" se dětem moc líbilo, zopakovaly si své znalosti o slušném stolování a moc dobře se pobavily (foto  zde  ).

16.03.2017 - Měsíc knihy s encyklopediemi, ŠD (I. Sedláková)

V této literární čajovně jsme si vybrali téma ENCYKLOPEDIE. Děti si připravily nejzajímavější  témata ze svých knih, o kterých chtěly popovídat svým spolužákům. Dost často se ozývalo jůů a jéé.  Bylo vidět, že tyto knihy jsou hodně oblíbené. A došlo i na občerstvení. Maminky a babičky pro nás napekly perníčky, bábovku, rohlíčky ,muffiny a linecké cukroví . Dostali jsme i spoustu sušenek.  Všem děkujeme! (foto  zde  ).

10.03.2017 - Lyžařský kurz, 2. stupeň (M. Buchar, V. Kunc)

V pátek 10. 3. vyjeli žáci 7., 8. a 9. třídy pod vedením pana učitele Mgr. V. Kunce na lyžařský výcvikový kurz do Krkonoš do Horského hotelu na Černé hoře nad Janskými Lázněmi. Jak probíhá? ...

09.03.2017 - Den otevřených dveří (M. Buchar)

Dne 8. a 9. března 2017 proběhl na naší škole Den otevřených dveří. Dopoledne jsou pravidelnými návštěvníky předškolní děti z blízkých mateřských školek. Nejenom ty, ale i rodiče měli možnost zúčastnit se vyučování v 1. a 2. třídách, prohlédnout si areál školy, odpoledne pak navštívit oddělení školní družiny (foto  zde  ).

09.03.2017 - Fotky z karnevalu, ŠD (P. Kimla)

Fotky z karnevalu zde: http://zsbrectanova.rajce.idnes.cz/Pytel_plny_strasidel/