Aktuálně z naší školy

18.06.2019 - MS v softbalu, 3., 5., 7. třídy (V. Kunc)

Poprvé na starém kontinentě, poprvé v České republice a poprvé za účasti fanoušků z naší školy. Třídní kolektivy 3.C, 5.B+C a 7.A+B dostaly možnost podpořit týmy ...

Celý článek >

18.06.2019 - Bezpečně na kole (P. Fabíková)

Dnes 18. 6. 2019 se pět tříd naší školy zapojilo do projektu Bezpečně na kole. Akce probíhala pod vedením zkušených instruktorů, kteří ukázali dětem z jakých částí se skládá jízdní kolo, seznámili je s ochrannými prvky, které by měl každý cyklista mít. Představili dětem rizika, která s sebou nese jízda na kole a naučili je základy první pomoci. Děti si také mohly samy vyzkoušet bezpečnou jízdu na kole (foto  zde  ).

18.06.2019 - Gutovka, 6. odd. ŠD (M. Maskaluková)

V pátek navštívilo 6. oddělení ŠD park Gutovka. Nejprve jsme šli na dětské hřiště a poté se přesunuli do vodního světa. Děti si zde mohly vyzkoušet nejrůznější pumpy, žlaby a vahadla. V jedné z částí poté z písku postavily obří pískové koryto. Největší zážitek pro nás však nastal, když jsme pod stromem našli zraněného holuba. Zavolali jsme tedy na záchrannou stanici, aby si pro holuba přijeli a pomohli mu. Děti byly úžasné a celou dobu na něj dávaly pozor (foto  zde  ).

14.06.2019 - Malešický park, 6. odd. ŠD (M. Maskaluková)

6. odd. ŠD navštívilo ve středu Malešický park s vodními prvky. Venku bylo 33 stupňů, takže bylo super, když jsme se mohli v tom vedru ochladit a pořádně si zařádit s vodou. Po cestě na autobus jsme se ještě stavili na zmrzku a završili tak skvělé odpoledne (foto  zde  ).

10.06.2019 - Švp Žihle - Poustky, 2. třídy (V. Pensdorfová)

V pondělí 10. června odjely 2. třídy pod vedením třídních učitelek Mgr. V. Pensdorfové, Mgr. Z. Kunzové a Mgr. M. Preclíkové na školu v přírodě do Žihle. Jak švp probíhá? ...

Celý článek >

09.06.2019 - Švp Albrechtice v Jizerských horách, 4.C (V. Poláková)

V neděli 9. června vyrazila 4.C pod vedením třídní učitelky Mgr. V. Polákové na školu v přírodě do Albrechtic v Jizerských horách. Jak se všem daří? ...

Celý článek >

07.06.2019 - Jazykový výlet do Drážďan, 2. stupeň (T. Doucha)

V pátek 7. 6. navštívili žáci 8. a 9. třídy Německé muzeum hygieny v Drážďanech. V jednom z nejúžasnějších vědeckých muzeí v Evropě,  na výstavní ploše o rozloze zhruba 2 500 čtverečních metrů,  se tak žáci měli možnost seznámit s historickými i moderními exponáty, mediálními stanovišti a interaktivními komponenty a proniknout tak do tajů lidského nitra. Všem se výlet za poznáním líbil a přispěl k rozšíření vědomostí žáků.

06.06.2019 - Divadelní představení, 2. oddělení ŠD - 2.B (I. Sedláková)

Děti z 2.B si pro rodiče a také pro spolužáky z druhých tříd, připravily divadelní představení 6 pohádek podle knihy ,,Slavné pohádky s oponou" od Miloše Kratochvíla. Vystoupení se moc vydařilo, a tak na děti můžeme být pyšní (foto  zde  ).

06.06.2019 - Speedmat - školní kolo, 2.-5.tř.(J.Lišková)

Dnes soutěžilo v pracovnách informatiky 26 nadějných matematiků z druhých až pátých tříd o titul "matematického krále/královny" v soutěži Speedmat. Matematickým králem se stal ze 4611 body Tomáš Pospíchal z 2. A, na druhém místě z 4590 body skončil Tomáš Venta z 2. A a na třetím místě z 4560 body Ondřej Lev ze 3. B. Vítězům gratulujeme a na zapálené soutěžící se těšíme v příštím školním roce (foto  zde  ).

04.06.2019 - Účesová párty, 6. odd. ŠD (M. Maskaluková)

V 6. oddělení ŠD jsme si ve třídě udělali Účesovou párty. Nově probíráme řemeslo holič, takže jsme si nejprve pověděli, jak práce kadeřníka vypadá, co používá za nástroje, jak se o své vlasy staráme i to, že své vlasy můžeme darovat na výrobu paruk. Děti přišly v úžasně barevných a bláznivých účesech a poslední detaily jsme pak doladili společně ve třídě. Měli jsme diskotéku a zahráli jsme si hru "Kadeřník řekl" (foto  zde  ).