Aktuálně z naší školy

16.11.2018 - Bobřík informatiky, 5. - 8. tř. (J. Lišková)

Minulý týden se žáci 5. - 8. tříd zúčastnili v počtu 133 soutěžících celostátní vědomostní soutěže Bobřík informatiky. V kategorii Mini ulovilo Bobříka informatiky 25 žáků, v kategorii Benjamin 5 žáků a kategorii Kadet 1 žákyně...

Celý článek >

16.11.2018 - Počítání na počítači, 4.A (J. Peltanová)

Naše páteční hodina matematiky byla úplně jiná. Místo geometrie, kterou pravidelně míváme, jsme na PC počítali matematickou soutěž SPEEDMAT. Žáci si vyzkoušeli řešení početních výkonů na klávesnici počítače, což bylo pro někoho těžší, než samotné počítání. Poté se dostali k samotné soutěži SPEEDMAT, do které se zapojují žáci ze všech škol ČR i ze zahraničí.Takové počítání bylo "nové", proto doporučuji procvičovat na www.speedmath.eu. A příště - třeba v 2. pololetí - uvidíme !!! (foto  zde  )

09.11.2018 - Speedmat, 5.B (J. Lišková)

Třída 5. B se zapojila do celoroční matematické soutěže na počítačích o nejhbitějšího počtáře nejen naší školy, ale i České a Slovenské republiky. Před samotnou soutěží se žáci rozpočítali a potom postupovali šestnácti koly k samotnému cíli a zápisu do soutěžní tabulky o diplomy a žlutá trička (foto  zde  ).

07.11.2018 - Mandaly z přírodnin, 5.B (V. Štěpánová)

Ve středu 7. listopadu 2018 jsme strávili vyučovací hodinu pracovních činností na čerstvém vzduchu v areálu naší školy. Žáci třídy 5.B se nadšeně pustili do sběru přírodnin a z nich sestavovali kruhové mandaly. Při vytváření mandal využili barevné podzimní listy, šišky, kamínky i větvičky. Výtvarné tvoření je moc bavilo! (foto  zde  )

05.11.2018 - Workshop "Zlatý řez", 6.B (H. Šusteková)

Dne 5. 11. 2018 navštívila třída 6. B kreativní workshop Zlatý řez. Žáci si vyzkoušeli vyřezat s profesionálními řezbářskými dláty mističku do lipového dřeva. Práce nás nadchla a měli jsme možnost porovnat naše výsledky s mistry v oboru. Posuďte sami, moc se nám to povedlo (foto  zde  ).

01.11.2018 - Cesta ke chlebu, 6.A (J.Darániová)

1. 11. navštívila třída 6. A Toulcův dvůr. Program Cesta ke chlebu je názorně a  prakticky zaměřený program věnovaný poznání, jak složitá a dlouhá je cesta k upečení chleba. Děti se seznámily se základními obilovinami, vyzkoušely si mlácení cepy, umlely si vlastní mouku z žita a pšenice, zadělaly těsto a každý si upekl malý chlebánek. Celý program byl proložen velmi pěknými a zajímavými aktivitami – děti sestavovaly řadu obrázků, přiřazovaly k obrázkům správný text, sestavovaly myšlenkové mapy a hledaly potřebné zdroje k růstu obilí (foto  zde  ).

19.10.2018 - Výlet do Tábora, 2. ročník (V. Denková)

V pátek 19. 10. se druhé třídy vydaly na výlet do Tábora. Cestu jsme zvládli výborně a po příjezdu na místo jsme měli chvilku se nasvačit a porozhlédnout se ...

Celý článek >

13.10.2018 - Sport s rodiči, 7.B (V. Kunc)

V sobotu 13. října ve 13 hodin se za nádherného počasí, výborné atmosféry a s doprovodem lahodného občerstvení, konalo v areálu školy již druhé setkání rodičů a dětí ze 7.B. Spojení společenského setkání a sportovního vyžití celých rodin se ukazuje v tom nejlepším světle. Děkujeme všem zúčastněným a již nyní se těšíme na jarní setkání (foto  zde  ).

11.10.2018 - Teambuildingové dopoledne, 3.A (J. Hradecká)

Ve čtvrtek 11. 10. 2018 se žáci 3.A zúčastnili teambuildingového dopoledne, které pro děti připravili a vedli pedagogové školy, Mgr. Martin Slavík, třídní učitel, a PhDr. Jiřina Hradecká, školní psycholožka. Cílem bylo umožnit dětem, aby se navzájem poznaly jinak než v klasickém školním režimu ...

Celý článek >

10.10.2018 - Český lev se probouzí, 6. A, (J.Darániová)

Ve středu 10. 10. navštívila třída 6. A vzdělávací program Český lev se probouzí, připravený k 100. výročí vzniku samostatného československého státu. Prohlédli jsme si Národní památník na Vítkově a s pomocí pracovního listu jsme společně pátrali po stopách vzniku československého státu a první republiky (foto  zde  ).