Aktuálně z naší školy

20.12.2018 - Skanzen Přerov nad Labem, 4.B a 4.C (J. Nehasilová)

4. B a 4. C navštívily společně skanzen v Přerově nad Labem, kde se seznámily s vánočními zvyky a tradicemi, prohlédly si staročeské chaloupky s adventní a vánoční výzdobou a na závěr si i vyrobily krásný vánoční dáreček. I když jsme ze začátku všichni pěkně mrzli, výlet jsme si užili a odnášíme si z něj pěkné zážitky i nové informace o adventu a starých vánočních tradicích (foto  zde  ).

17.12.2018 - "Ryba na talíři", 6. ročník (L. Nevařilová)

Naše škola se zapojila do projektu Ministerstva zemědělství s názvem Ryba na talíři. Tento projekt jsme realizovali ve dvou třídách  6. ročníku v rámci předmětu Člověk a svět práce. Nejprve jsme si se žáky pohovořili na téma ryba jako součást jídelníčku a chov ryb v České republice. V hodinách vaření si žáci zkusili rybu připravit a otestovali své teoretické znalosti v praxi. Rozhodli jsme se realizovat rybu na talíři i formou výtvarného happeningu. Celé rybí téma se žákům velmi líbilo (foto  zde  ).

13.12.2018 - Památník na Vítkově, 8.A (H. Poláčková)

Dne 13. 12. navštívila třída 8. A Národní památník na Vítkově. Ve spojitosti se 100. výročím vzniku republiky se žáci seznamovali s událostmi 20. století, které se promítly do vývoje památníku. Při prohlídce žáky nejvíce zaujaly podzemní prostory, kde se nacházely místnosti k balzamování Klementa Gottwalda. Zajímavé bylo také porozhlédnout se z vyhlídky, která je přístupná pouze návštěvníkům památky (foto  zde  ).

12.12.2018 - Barokní koncert, 1. stupeň (V. Denková)

Ve středu 12. 12. 2018 se přípravná třída, 1. a 2. třídy zúčastnily barokního koncertu. Děti viděly zajímavé nástroje i barokní scénu, se kterou se běžně příliš nepotkávají. Zkušenost to byla zajímavá a náročná. Udržet totiž pozornost při koncertu byla pro mnohé úplně nová zkušenost. :-) Na konci všichni odměnili hudebníky zaslouženým potleskem (foto  zde  ).

10.12.2018 - Anglické divadelní představení, 9. třída (T. Doucha)

Dne 10. 12. se žáci 9. třídy zúčastnili anglického divadelního představení The Winter´s Tale v podání studentů gymnázia. Představení, které tak bylo vhodným doplňkem k výuce anglického jazyka, se žákům velmi líbilo.

10.12.2018 - Ježíškova vnoučata, 2. ročník (V. Denková)

Děti ze druhých tříd se letos zapojily do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Babičkám a dědečkům z domovů pro seniory vyrobily krásná vánoční přáníčka. Doufáme, že přáníčka udělají radost!
(foto  zde  )

10.12.2018 - Vánoční dárky, 7.B (V. Kunc)

S přicházejícími Vánoci se žáci a žákyně 7.B rozhodli udělat radost dětem z dětských domovů a chudších rodin. Šest krabic od bot naplnili hračkami, sportovními potřebami a připojili podepsané vánoční přání. Dárky byly předány na sběrném  místě v obci Karlštejn, kde to připomínalo Ježíškovu dílnu. 7.B přeje pěkné Vánoce všem a především obdarovaným na Berounsku (foto  zde  ).

07.12.2018 - "Vánoční přání", 3.A (K. Málek)

Minulý týden nás ve škole v rámci projektu „Vánoční přání" navštívili zástupci společnosti TAIKO, která organizuje Vánoční trhy v Praze. Díky tomu si žáci 3.A mohli vyrobit dárky pro své blízké (video  zde  ). V pátek 7. prosince jsme se rozhodli tuto milou návštěvu ...

Celý článek >

06.12.2018 - Peklo, peklo, peklíčko (B. Škochová)

Dne 5. 12. 2018 školní družina uspořádala v tělocvičně akci pro děti s názvem "Peklo, peklo, peklíčko". Zatancovali jsme si společně v bláznivém reji masek, zasoutěžili v několika pekelných disciplínách a zazpívali jsme si společně čertovské písničky (foto  zde  ).

05.12.2018 - Mikuláš, 1. stupeň (J. Lišková)

"Anděl seděl na obláčku, čáry máry, čaroval, vyčaroval Mikuláše, moc se z toho radoval. Pozor na to, milé děti, čarování není žert, něco se mu nepovedlo, a tak přibyl čert." ... Mezi žáky 1. stupně dnes zavítal Mikuláš se svým doprovodem (foto  zde  ).