Aktuálně z naší školy

12.10.2017 - Hra na hrad, ŠD (I. Sedláková)

Hra na hrad tak je nazvaná úkolová hra pro děti v nejstarší části hradu. Po shlédnutí úvodního motivačního filmu dostaly děti tabulky na psaní a byly rozděleny do skupinek pomocníků malířů, strážců, kameníků a sklářů. Poté procházely všechny místnosti a podle svých znamení vyhledávaly úkoly a řešily je.  Za svou snahu a slušné chování si vysloužily velkou pochvalu. Dnes prý byly nejlepší skupinou , která na tuto hru zavítala. A protože nám zůstala ještě chvilka času, prošli jsme si ještě Zlatou uličku (foto  zde  ).

05.10.2017 - Hostivařský lesopark, ŠD (I. Sedláková)

První vycházka turistického kroužku do přírody byla do blízkého lesa v Hostivaři. Vydali jsme se tam samozřejmě pěšky a celkem jsme našlapali 6 km (foto  zde  ).

29.09.2017 - Atletický trojboj, ŠD (I. Sedláková)

27.9. jsme pro děti 1.A, 1.B a 2.A uspořádali malý atletický trojboj na hřišti školy. Děti skákaly do písku, házely míčkem a běhaly 50 m. Všechny byly šikovné (foto  zde  ).

26.09.2017 - Přespolní běh, 2. stupeň (V. Kunc)

V úterý 26. 9. se uskutečnilo obvodní kolo v přespolním běhu mladších i starších dívek v lesoparku Hostivař. Dívky podaly výborné výkony zejména mladší kategorie. Po součtu čtyř nejlepších časů z šesti závodnic  naší  školy  jsme  se  umístili  v  konkurenci  dvanácti  škol  na  skvělém 4. místě (A. Králová,
V. Gregorová,  A. Zavadilová,  K. Farková,  J. Zelingrová,  E. Chudomelová). Starší  děvčata  ve  složení
(M. Kubíková, T. Lachoutová, D. Vanduchová, E. Kolomazníková, N. Horváthová, L. Burak) obsadila ve stejně početné konkurenci škol 8. místo. Děkujeme za vzornou reprezentaci školy (foto  zde  ).

26.09.2017 - Evropský den jazyků (J. Peltanová)

Evropský den jazyků jsme prožili projektovým dnem. Žáci pracovali ve skupinách - výstupem jsou plakáty s informacemi a obrázky o zemích ...

Celý článek >

22.09.2017 - Sportovní den ČAFC, 1. stupeň (V. Denková)

V pátek 22. 9. se 1. třídy a 2. B vydaly prověřit své sportovní dovednosti. Přestože bylo celý den pod mrakem a ke konci nám trochu i zapršelo, všichni si připravené rozmanité disciplíny moc užili a už se těší na další podobnou akci. Pohybu totiž není nikdy dost! :-) (foto  zde  )

22.09.2017 - Duhový týden, 4.B (M. Nekovářová)

Každý den v tomto týdnu si žáci naší třídy vzali na sebe barvu oblečení podle duhy, kterou si sami namalovali. Celý týden byl krásně barevný a žáci si tak zpestřili začátek nového školního roku. Zde k nahlédnutí: čtvrtek v zelené a pátek v modré (foto  zde  ).

20.09.2017 - Kroužek Sportovní hry 2. st. (V. Kunc)

Kroužek Sportovní hry je určen pro žáky a žákyně 2. stupně. Cílem je zlepšit dovednosti v jednotlivých sportovních hrách, celkovou fyzickou zdatnost a osvojit si základy taktiky. Vítán je ale každý, kdo si chce zasportovat. Nejvíce trénujeme a hrajeme basketbal, florbal, volejbal, frisbee ultimate, kin-ball, futsal, házenou a další. Začínáme 21. 9., 15:30 – 17:00, kroužek je zpoplatněn 20,-Kč/školní rok. 
K přijetí do kroužku je nutné přinést vyplněnou a podepsanou přihlášku (  zde  ).

09.09.2017 - Festival vědy, 8. a 9. tř. (J. Lišková)

Ve středu 6. 9. se žáci 8. a 9. třídy vydali na Vítězné náměstí, kde se vysoké školy a další vzdělávací instituce snažily představit laické veřejnosti jinak vážnou vědu nevážně. Největší hloučky se tvořily u stánků s tekutým dusíkem, vodíkem a kyslíkem. Exploze balónků naplněných vodíkem byly slyšet nejenom na Vítězném náměstí (foto  zde  ).

01.09.2017 - Info školní jídelna (M. Buchar)

Zrušení pevné linky ŠJ Břečťanová, nahrazena mobilním číslem 731 791 923.