Aktuálně z naší školy

31.01.2018 - Etiketa, 3.B (J. Nehasilová)

Dnešní den jsme začali nákupem v Tesco, každá skupina měla připravený seznam nákupu, který potřebovali k výrobě pohoštění. Pokoušeli jsme se ...

Celý článek >

29.01.2018 - Kurz dentální hygieny (M. Buchar)

V rámci projektu Dental Prevention, pod záštitou firmy Curaden Czech, s.r.o., absolvují žáci naší školy kurz dentální hygieny. Studentky zubního lékařství 1. lékařské fakulty UK dětem nejprve vysvětlí, z čeho se skládá jejich chrup, proč je důležité o něj pečovat a zaměří se na techniku čištění a na to, jak má vypadat správný kartáček. Ve druhé, praktické části, žáky naučí (s vlastním zubním kartáčkem) správné čištění zubů. Cílem projektu je naučit děti správné péči o zuby a dásně (foto  zde  ).

25.01.2018 - Ochutnávka exotického ovoce, 3.A (J. Peltanová)

V rámci projektu "Ovoce do škol" nám letos společnost Bovys zprostředkovala seznámení s méně obvyklými plody z celého světa. Připravili jsme si ochutnávku jednotlivých druhů, nápomocné byly i informační letáčky o historii, zajímavostech a možnostech využití jednotlivých druhů. Navíc někteří žáci vyhledali další zajímavosti a v rámci přípravy i sami zhotovili speciality - např. kiwi lízátka. Ta se setkala s velkým úspěchem, děti si na nich pochutnaly. Děkujeme (foto  zde  ).

23.01.2018 - Čsp na SŠES v Jesenické, 9. tř. (M. Preclíková)

23. 1. proběhla výuka Čsp opět na SŠ elektrotechniky a strojírenství. Tentokrát si mohli žáci vyzkoušet v odborných dílnách cvičné zapojení světelného obvodu s vypínačem. Všichni byli úspěšní, pracovali rychle a přesně, světla se všem rozsvítila. Zaslouží si velkou pochvalu (foto  zde  ).

23.01.2018 - Workshopy SPŠE V Úžlabině, 8.tř.(J.Lišková)

Žáci 8. třídy navštívili s paní učitelkou J. Liškovou SPŠE V Úžlabině, kde si jedna skupinka vyzkoušela práci průmyslového designéra na profesionálních kreslících tabletech, druhá skupinka naprogramovala část 3D hry v programu Unity 5 a třetí skupinka si vyzkoušela práci s pájkou při osazování plošných spojů (foto  zde  ). 

03.01.2018 - Adoptovali jsme lachtana ... (M. Buchar)

Část výtěžku z Vánočních trhů věnovali žáci naší školy opět lachtanovi jihoafrickému v ZOO Praha. Stali jsme se tak na další rok jeho adoptivními rodiči (foto  zde  ).

09.01.2018 - Čsp v SŠES Jesenická, 9. tř. (M. Preclíková)

V úterý proběhla výuka Čsp v dílnách odborného výcviku v SŠ elektrotechniky a strojírenství v Jesenické ulici. Žákům se výuka líbila, úspěšně se naučili zapojit zásuvkový obvod pod vedením studentů 3. ročníku a mistra odborné výchovy. Děkujeme vedení SŠ za umožnění osmi hodin výuky, která zároveň prohlubuje znalosti z fyziky a i manuální zručnost (foto  zde  ).

08.01.2018 - Pěvecký sbor (D. Ungrová)

Vážení rodiče,
pěvecký sbor 3. - 5. ročníku se bude nyní scházet v těchto termínech:
16. 1., 30. 1., 13. 2., 27. 2., 13. 3., 27. 3. 2018. Od 3. 4. se bude  sbor konat opět každé úterý.

Pěvecký sbor 6. - 9. tříd se do Velikonoc nebude konat. Scházet se začneme od 9. 4. 2018.

08.12.2017 - Výtvarná dílna, 1. třídy (V. Denková)

V pátek 8. 12. se v 1. třídách uskutečnila výtvarná dílna. Děti si na kulatý papír namalovaly obrázek dle vlastní fantazie a ve speciálním stroji si ho pak spojily do placky. Všem se práce moc dařila a výsledné placky budou jistě ozdobou nejedné aktovky! (foto  zde  )

05.12.2017 - Kubánské náměstí (M. Buchar)

V úterý odpoledne vystoupili na Kubánském náměstí pod vedením paní učitelky Mgr. D. Ungrové a za doprovodu žáka 4.A Tomáše Máchy naši malí zpěváčci. Zazpívali několik zimních písniček a dále písničky od svátku svatého Martina, přes svátek svatého Mikuláše až do Štědrého dne.
Ve čtvrtek 7. 12. odpoledne pak byly vyhlášeny výsledky výtvarné soutěže "Svět kolem nás a vánoční čas". V kategorii B jednotlivci obsadila 2. místo žákyně 5.A Eva Sedláková s kresbou "Evička v zimě", v kategorii C jednotlivci 1. místo žákyně 8. třídy Valentýna Skřivanová za keramickou "Vánoční rybku". Blahopřejeme! (foto  zde  )